بخشهای فنی
در این بخش کلیه آزمایشهای روتین و تخصصی مرتبط با سلولهای خونی، سیستم انعقاد خون و هموستاز با بهرهگیری از تجهیزات مدرن و پیشرفته، در سریعترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت انجام میشود. جهت مشاهده لیست آزمایشهای مرتبط با هماتولوژی که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز انجام میگیرد، بر روی این لینک کلیک نمایید.
در این بخش آزمایشهای مختلفی بر روی نمونههای سرم، پلاسما، ادرار، مایع مغزی-نخاعی و دیگر مایعات بدن انجام میشود. در بیوشیمی خون، فاکتورهای مختلفی در خون اندازهگیری میشوند تا وجود یا عدم وجود برخی بیماریها بررسی شود. این فاکتورها عبارتند از:
- مواد شیمیایی: میزان قند خون، اوره، اسید اوریک، انسولین و …
- مواد لیپیدی: کلسترول، تری گلیسیرید، لیبو پروتئینها و …
- املاح: سدیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، کلسیم و …
- آنزیمها: ترانس آمینازها، آسپارتات آمینو ترانسفرازها و …
- پروتئینها: آلبومین، ترانسفرین، فریتین و …
- هورمونها: هورمون رشد، هورمونهای تیروئیدی و …
ادرار نیز مایعی است که توسط کلیهها از خون جدا میشود و مجاری ادراری آن را به مثانه میرسانند. ادرار شامل مواد معدنی (سولفاتها، کلریدها، فسفاتها)، مواد آلی (اسید اوریک، اوره، کراتینین) و آب است. با نمونهگیری از ادرار و بررسی بیوشیمی آن، میتوان بیماریهای کلیوی، بیماریهای متابولیک، اختلالات همولیتیک، اختلالات مجاری ادراری، اختلالات مثانه و عفونتها را شناسایی کرد. به این منظور، ابتدا ادرار از نظر رنگ، بو، میزان شفافیت، وزن و PH مورد بررسی قرار میگیرد. درصورت درخواست پزشک، کشت ادرار نیز انجام میگیرد. همچنین با استفاده از نوار ادرار، وجود خون، کتون، پروتئین و قند در ادرار بررسی میشود. رسوب ادرار از نظر میکروسکوپی نیز مورد بررسی قرار میگیرد. جهت مشاهده لیست آزمایشهای بیوشیمی خون و ادرار که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز انجام میگیرد، بر روی این لینک کلیک نمایید.
در این بخش آزمایشهای مرتبط با اندازهگیری سطح هورمونهای بدن انجام میشود. هورومون یک ماده شیمیایی است که در پاسخ به یک محرک خاص تولید میشود و با ورود به جریان خون، به سراسر بدن حمل میشود. با استفاده از گیرندههای هورمون که بر روی سلولهای هدف قرار دارد، هورمون به سلولهای هدف متصل شده و باعث ایجاد تغییری خاص در کارکرد سلول میشود. در واقع هورمونها اثر کنترلی بر روی سلولهای بدن دارند. برخی هورمونها اعمال موضعی (مربوط به محل خاصی در بدن) و برخی اعمال عمومی دارند. در بدن انسان دو نوع هورمون وجود دارد که شامل هورمونهای استروئیدی و هورمونهای آمینواسیدی میباشد. گیرندههای هورمونهای آمینواسیدی روی سلولهای هدف قرار دارند و گیرندههای هورمونهای استروئیدی در درون سیتوپلاسم و یا روی هسته قرار دارند. انسولین، گلوکاگون، هورمون رشد، هورمونهای تیروئید، کورتیزول و همچنین هورمونهای جنسی مانند تستوسترون، استروژن و پروژسترون از معروفترین هورمونهای بدن هستند. جهت مشاهده لیست آزمایشهای مرتبط با هورمونشناسی که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز انجام میگیرد، بر روی این لینک کلیک نمایید.
کلیه آزمایشهای مربوط به بررسی بدن از جهت بیماریهای خودایمنی در بخش ایمونولوژی انجام میگیرد. لازم به ذکر است سیستم ایمنی شامل مجموعهای از سلولها و مولکولها است که فعالیت و پاسخ هماهنگ آنها، پاسخ ایمنی را به وجود میآورد. بر این اساس، دو نوع سیستم ایمنی در بدن وجود دارد:
- سیستم ایمنی ذاتی یا طبیعی که خط اولیه دفاعی علیه عوامل خارجی را ایجاد میکند و شامل مکانیسم دفاعی سلولی و هومورال است که قبل از حضور عوامل خارجی وجود دارند و آماده هستند تا به سرعت به عوامل خارجی پاسخ دهند. سلولهایی مانند سلولهای فاگوسیتکننده (نوتروفیلها و ماکروفاژها)، سلولهای کشنده طبیعی، سلولهای دندریتیک، لنفوسیتهای ایمنی ذاتی سد فیزیکی و شیمیایی مثل پوست و پروتئینهای خونی مانند اجزای کمپلمان و سایتوکاینها، اجزای تشکیل دهنده ایمنی ذاتی میباشند.
- سیستم ایمنی اکتسابی یا ایمنی تطبیقی که شامل دو بازوی اصلی هومورال و سلولی است. این سیستم پس از برخورد با عوامل عفونی با شدت و قدرت بیشتری فعال شده و از آن جایی که متناسب با عفونت تکامل پیدا میکند به این سیستم، سیستم ایمنی اکتسابی میگویند. اجزای اصلی تشکیل دهنده سیستم ایمنی اکتسابی شامل لنفوسیتهای B و T میباشند که به ترتیب بازوی اصلی ایمنی هومورال و ایمنی سلولی را به وجود میآورند.
اعضای اصلی سیستم ایمنی نیز شامل اعضای لنفاوی اولیه یا اعضای زایا (مغز استخوان و تیموس) که محل بلوغ لنفوسیتها هستند و اعضای محیطی یا ثانویه شامل طحال، گرههای لنفی و بخشهایی از سیستم ایمنی مخاطی میباشد که محل فعال شدن لنفوسیتهای بکر توسط آنتیژنها هستند. هنگامیکه مشکلی در سیستم ایمنی بدن وجود داشته باشد، این مساله منجر به بروز اختلالاتی در بدن میشود. گاهی فرد به طور مادرزادی با یک سیستم ایمنی ضعیف به دنیا میآید که به آن نقص سیستم ایمنی اولیه گفته میشود. گاهی نیز سیستم ایمنی بدن فرد در اثر ابتلا به یک بیماری خاص تضعیف میشود که به آن نقص ایمنی اکتسابی گفته میشود. همچنین، یک فرد ممکن است یک سیستم ایمنی بسیار فعال و بیش فعال داشته باشد که این سیستم میتواند با یکسری علایم و واکنشهای آلرژیک همراه باشد. سیستم ایمنی بدن ممکن است به قسمتهای مختلف بدن فرد نیز حمله کند و منجر به بروز بیماریهای خودایمنی شود. جهت مشاهده لیست آزمایشهای ایمونولوژی که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز انجام میگیرد، بر روی این لینک کلیک نمایید.
بخش میکروب شناسی به بررسی وجود میکروب در نمونههای ادرار، خون و دیگر مایعات بدن میپردازد. به این منظور، نمونه کشت داده شده و آزمایشهای دقیق آنتی بیوگرام جهت انتخاب بهترین درمان آنتی بیوتیکی انجام میشود. جهت مشاهده لیست آزمایشهای میکروبشناسی که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز انجام میگیرد، بر روی این لینک کلیک نمایید.
در این بخش کلیه آزمایشهای مرتبط با شناسایی انگلها در نمونههای خون، ادرار و مدفوع انجام میگیرد. لازم به ذکر است که انگل موجود زنده ای است که بطور موقت و یا دائم در سطح داخلی یا خارجی بدن انسان زندگی کرده و از بدن فرد میزبان تغذیه میکند. از این رو، انگلشناسی به سیر تکامل و سرایت انگل به انسان میپردازد. از آنجاییکه بیماریهای انگلی اغلب دارای سیر مزمن بوده و کمتر با علایم بالینی همراه هستند، به همین دلیل افراد آلوده ممکن است بعد از بهبود ظاهری و بدون داشتن هر گونه علایم کلینیکی همچنان ناقل بیماری به افراد سالم باشند. از این رو، آگاهی از بیماریهای انگلی، راههای پیشگیری از آنها و تشخیص دقیق و صحیح آنها از اهمیت خاصی برخوردار است. جهت مشاهده لیست آزمایشهای مرتبط با انگلشناسی که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز انجام میگیرد، بر روی این لینک کلیک نمایید.
سرولوژی شاخه ای از علوم زیستی است که به بررسی آنتی بادیهای موجود در خون میپردازد. سیستم ایمنی بدن در برخورد با عوامل خارجی میکروبی و غیرمیکروبی به روشهای مختلف از بدن محافظت میکند. لنفوسیت B یکی از اجزای سیستم ایمنی است که به محض برخورد با عوامل بیگانه، مولکولی به نام آنتی بادی ترشح میکند. در بخش سرولوژی با استفاده از روشهای مختلف، مولکولهای آنتی بادی در مایعات بدن شناسایی میشوند. آزمایش سرولوژی برای سنجش تیتر آنتی بادی در طول مدت بیماری بدن انجام میشود. جهت انجام آزمایشهای سرولوژی، نمونه خون از بیمار گرفته میشود و باتوجه به نوع آزمایش از سرم، پلاسما و خون بیمار استفاده میشود. جهت مشاهده لیست آزمایشهای سرولوژی که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز انجام میگیرد، بر روی این لینک کلیک نمایید.
بخش مولکولی با بررسی خون، سرم، پلاسما، مایع نخاع و بلوکهای پاتولوژی به تشخیص بیماریهای بدخیم خونی و غیرخونی، بیماریهای ویروسی، باکتریایی، قارچی، انعقادی و ترومبوفیلی میپردازد. جهت مشاهده لیست آزمایشهای مولکولی که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز انجام میگیرد، بر روی این لینک کلیک نمایید.
پاتولوژی علم مطالعه و بررسی میکروسکوپی سلولهای تشکیلدهنده بافتهای بدن و شناخت سلولهای غیرطبیعی به منظور تشخیص علت و میزان پیشرفت بیماریها است که با استفاده از ظاهر (ماکروسکوپی) و بافتشناسی (میکروسکوپی) نمونه به تشخیص نمونههای جراحی میپردازد اما ممکن است برای تشخیص قطعی نیاز به ارزیابی مولکولی یا ایمونوهیستوشیمی نیز باشد. تشخیص زودهنگام یک بیماری در مراحل ابتدایی خصوصا در مواردی که بیماری مربوط به وجود تودههای بدخیم در بدن است، شانس درمان کامل و بازیابی دوباره سلامتی را افزایش چشمگیری میدهد. بخش پاتولوژی آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز با حضور پاتولوژیستهای مجرب و کارآزموده بالینی و تشریحی و با بهرهگیری از تجهیزات مدرن و پیشرفته و استانداردهای کیفی، قادر به تشخیص بیماریها براساس آنالیز آزمایشگاهی مایعات بدن مانند خون و ادرار و نمونههای بافتی بوده و قادر به ارائه طیف وسیعی از آزمایشهای پاتولوژی به پزشکان و بیماران گرامی است. جهت مشاهده لیست آزمایشهای پاتولوژی که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی سبز انجام میگیرد، بر روی این لینک کلیک نمایید.
در محیطی آرام و زیبا پذیرای شما عزیزان خواهیم بود تا بالاترین سطح از خدمات آزمایشگاهی و تشخیص طبی را به شما ارائه دهیم.